(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > Jelentkezz önkéntesnek Németországba - határidő meghosszabbítva 2019. március 15.

Jelentkezz önkéntesnek Németországba és Franciaországba 2019-2020!


A német és francia önkéntestörvény alapján keresünk 18-30 év közötti fiatal önkénteseket, akik 2019. szeptemberétől egy éves önkéntes szolgálatot szeretnének vállalni. Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt 2019. március 15-ig!

 Részleteiben a két lehetőségről itt és az alább található két blokkban olvasható a felhívás:

 

Németország

Franciaország

... bővebben »

Jelentkezz önkéntesnek Franciaországba - határidő meghosszabbítva 2019. március 15.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes szociális segítő munkára keres fiatalokat 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31-ig terjedő időszakra, akik elsősorban szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben és a Bárka közösségekben élőket támogatják.


Az intézmények Franciaország területén elszórva találhatók, a legtöbb a hozzánk közelebb eső Elzászban. Az önkéntesek szakképzett gondozók mellett segítik az intézmények lakóinak mindennapi életét, közreműködnek a foglalkoztatásuknál, étkezéseknél, tisztálkodásnál, kirándulásoknál ... bővebben »

Jelentkezz önkéntesnek Németországba - határidő meghosszabbítva 2019. március 15.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes szociális segítő munkára keres fiatalokat 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31-ig terjedő időszakra, akik mozgásukban akadályozottak és szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben élőket támogatják.


Az intézmények részben Drezda környékén, részben Baden-Würtenberg tartományban találhatók. Az önkéntesek szakképzett gondozók mellett segítik az intézmények lakóinak mindennapi életét, közreműködnek a foglalkoztatásuknál, étkezéseknél, tisztálkodásnál, kirándulásoknál és egy&eacut... bővebben »

Donate a gift to a child in need project


2018 november utolsó napján a Corvin 4Kids a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben adománygyűjtő akciót rendezett az MMSz Befogadás Háza Zuglói Családok Átmeneti Otthonának ifjú lakói részére.


A campuson több doboz adományt gyűjtöttünk össze olyan külföldi fiataloktól, akik Budapesten a Corvinus Egyetemen Erasmus+ program keretében felsőoktatási alap- illetve mesterképzéseken vesznek részt.

Az édességeket, játékokat, ruhákat a hallgatók az ifjúsági önkéntes koordinátor és a nemzetközi önkéntes programok koordin&aacut... bővebben »

Közgyűlés Drezdában november 3-án


Éves közgyűlését tartotta Drezdában az ICE Initiative Christen für Europa egyesület, legfontosabb patnerünk a külföldi önkéntességi programokban.


Az egyesületi életben szokásos feladatok (előző évi beszámoló, zárszámadás, jövő évi költségvetés, munkaterv elfogadása) mellett a legfontosabb téma az Erasmus+ programban történt változás, az Európai Szolidaritási Testület keretében folytatott együttműködés volt. Előkészítettük a jövő évi küld&eacu... bővebben »