(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > 30 éves a Szeretetszolgálat - külföldi önkéntes statisztikánk

Felhívás: Jelentkezz önkéntesnek Lengyelországba!


Önkénteseket keresünk Waganovicébe (Lengyelország, Krakkótól 20 km-re) 2019. szeptember 1-től 2020. június végéig. Az önkéntesek feladata a helyi integrációs iskolában segíteni a tanárok, nevelők munkáját. A beosztás rugalmas, saját kompetenciák és érdeklődés alapján lehet bekapcsolódni az intézményben folyó munkákba, oktatásokba.

A programban résztvevők szállást, étkezési és utazási támogatást és zsebpénzt kapnak. Az önkéntesek beilleszkedését tréningekkel és lengyel nyelvtanfolyammal segítik a szervezők, ezen túl lehetőség nyílik további workshopokon részt venni.

 

 

 

 

 

 

További információk a programról: bővebben »

Ellső projektünk az Európai Szolidaritási Testület támogatásával


Az European Voluntary Service (EVS) - Európai Önkéntes Szolgálat átalakult, a fiatalok önkéntes szolgálatukat mostantól az European Solidarity Corps (ESC) - Európai Szolidaritási Testület keretében végezhetik. Újdonság, hogy már hazánkban is lehetsz önkéntes a program támogatásával.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat projektje keretében négy külföldi fiatalt fogad 2019 szeptemberétől egy évre, akik intézményeinkben fognak önkéntes munkát végezni Budapesten, Keszthelyen és Tarnabodon.

 

 

Aki külföldön szeretne önkénteskedni, kereshet bennünket.

Partnerszervezeteink segítségével erre több lehető... bővebben »

Önkéntesküldő szervezetek találkozója Drezdában


Az Initative Chriseten für Europa egyesület pedagógiai találkozót rendezett partnerszervezeteinek, amelyekkel együttműködve küldenek külföldre és fogadnak onnan fiatal önkénteseket. Ez az önkéntesküldő/fogadó hálózat 2019-ben tizennégy tagúra bővült. Az áprilisi találkozón egy indonéz civil szervezet mutatkozott be és kifejezte szándékát, hogy bekapcsolódik a munkába.


A felhívásunkra jelentkezett önkéntesek számára a drezdai megbeszéléseken választottuk ki a legalkalmasabb fogadó helyeket, akik a francia és német állami önkéntes törvény alapján szeptemberben kezdik meg szolgálatukat. A későbbiekben a hálózat az Európai Szolidaritási Testületben akkreditált tagjai közös projekteket indíta... bővebben »

30 éves a Szeretetszolgálat - külföldi önkéntes statisztikánk


Az 1989-ben alakult Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1993-ban kezdett el külföldre küldeni és onnan fogadni fiatal önkénteseket. Megalakulásunk 30. évfordulója alkalmából összeállítottuk az elmúlt évek statisztikáját.


A program eddig eltelt 26 évében összesen 288 fiatal önkéntest küldtünk külföldi szolgálatra és különböző országokból 250 fiatal érkezett hozzánk.

 

 

 

 

 

 

A programot Muskovszky Judit kezdeményezte és hosszú évekig szervezte. 

 

Segítségére vo... bővebben »

Jelentkezz önkéntesnek Franciaországba - határidő folyamatos 2019. június 30-ig


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes szociális segítő munkára keres fiatalokat 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31-ig terjedő időszakra, akik elsősorban szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben és a Bárka közösségekben élőket támogatják.


Az intézmények Franciaország területén elszórva találhatók, a legtöbb a hozzánk közelebb eső Elzászban. Az önkéntesek szakképzett gondozók mellett segítik az intézmények lakóinak mindennapi életét, közreműködnek a foglalkoztatásuknál, étkezéseknél, tisztálkodásnál, kirándulásoknál ... bővebben »