(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > Önkénteseket keresünk Bécsbe

Bemutatkozás


Kedves Látogató!


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenysége jelentős részben az önkéntesek elhivatottságára és lelkes munkájára épül. Az egyén önként vállalt munkájával egy közösség gyarapodását, testi-lelki jólétét szolgálja olyan módon, hogy mindeközben ő maga is fontos készségekre tesz szert, személyisége kiteljesedik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 21 éve résztvevője külföldi önkéntes programoknak, kapcsolódik az Európai Önkéntes Szolgálathoz is. Az Európai Önkéntes Szolgálat, angolul European Voluntary Service (EVS), támogatást nyújt ahhoz, hogy 18 és 30 év közötti fiatalok hosszabb időre (legfeljebb 12 hónapra) bekapcsolódjanak egy másik országban működő nonprofit szervezet, közintézmény, vagy ifjúsági, illetve kulturális területen működő gazdasági szervezet mindennapos munkájába.

Küldő, fogadó és koordináló szervezetként is részt veszünk a programban.

 

Küldő szervezetként segítünk megtalálni a külföldi fogadó szervezetet, felkészítést biztosítunk, segítünk kiutazásod megszervezésében, illetve kapcsolatot tartunk veled szolgálatod ideje alatt.


A Szeretetszolgálat által működtetett számos intézmény évről évre fogad Európából érkező önkénteseket, akkreditált fogadó szervezetként működik.


Koordináló szervezetként pedig mindazt az adminisztrációs, szervező munkát végezzük, amelyek ahhoz szükségesek, hogy sikeresen megvalósuljanak az önkéntes programok.


Az együttműködésünk során lehetőséget kínálunk számodra, hogy szociális területen szakmai- és munkatapasztalatot szerezz, megismerj más népeket, kultúrákat, táguljon világszemléleted. Arra is módod lesz, hogy bemutasd másoknak saját kultúrádat, szellemi értékeidet. A programban több országból érkező fiatal önkéntesek vesznek részt, így több kultúra közeledésére, találkozására és kapcsolatteremtésre nyílik lehetőség.

 

Partnereink
 

       

 

 

 

 

 

 

Munkatársaink

  

 

 

 

 

 

Adányi László programvezető