(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > Judit néni az örökkévalóságba költözött

Önkénteseket keresünk Németországba és Franciaországba

Németországba és Franciaországba keresünk önkéntes fiatalokat 18-28 év között egy éves időtartamra. A szolgálat 2022 augusztusában indul. A programban a német és francia önkéntességi törvény alapján lehet részt venni.

A kiválasztást követően augusztus második felében felkészítő tréninggel kezdődik a szolgálat, ezt követően szeptember elején foglalhatják el helyüket a fogyatékkal élők intézményeiben és a Bárka családotthonokban. 

 

A fogadó intézmények teljes ellátást biztosítanak (zsebpénz, étkezés, szállás, egészségbiztosítás stb.).

 

Lehet jelentkezni nyelvtudás nélkül is, azonban már az alapfokú nyelvtudással rendelkezők is előnyt élveznek a kiválasztáskor.

 

A jelentkezés feltételei:
• 18-28év közötti életkor
• erkölcsi bizonyítvány (online is beszerezhető)
• egészségi alkalmasság (egyszerű háziorvosi igazolás)
• kiválasztás esetén Hepatitis A/B és koronavírus elleni oltás felvétele
• online jelentkezési lap kitöltése, itt érhető el: https://forms.gle/JemLuiWDZWLL5Z7q9
• önéletrajz magyarul és németül illetve franciául - max. 1 A/4-es oldal
• motivációs levél magyarul és németül illetve franciául - max. 1 A/4-s oldal
• ajánlás egy közösségtől, intézménytől magyarul (iskola, cserkészcsapat, egyházi közösség stb.) valamint németül vagy franciául
• 1 db igazolványkép (jpg fájlban megküldve)
• online jelentkezési lap kitöltése
• a Máltai Szeretetszolgálat adatkezelési szabályzatának elfogadása, hozzájárulás a pályázat lebonyolítása érdekében szükséges személyes adatok kezeléséhez

 

Rövid kísérő levéllel a dokumentumokat az alábbi címre kell küldeni:
jelentkezem.onkentesnek.kulfoldre@maltai.hu (Hiánypótlásra van lehetőség.)

 

Jelentkezési határidő: 2022. február 15.

 

A pályázattal kapcsolatos kommunikáció kizárólag elektronikusan történhet. Kérdést lehet feltenni a
jelentkezem.onkentesnek.kulfoldre@maltai.hu címre.


Minden levélre 2 munkanapon belül válaszolunk.

A pályázókkal személyes interjút készítünk, ezt követően történik meg a kiválasztás. Az interjút követően a program munkatársaiból és korábbi külföldi önkénteseinkből álló team választja ki azokat, akik elnyerik a lehetőséget.

 

A kiválasztott fiatalok maguk vállalják a kiutazás költségeit, a program a kiérkezést követően nyújtja a fentiek szerinti támogatást. Kiutazásra az olcsó megoldásokat lehet igénybe venni (Flixbusz, fapados légitársaság, stb.)

 

Részletes tájékoztató a programról:

Az önkéntesek óvodákban, nemzetközi ijfúságképző központokban, fogyatékkal élők és idős emberek otthonaiban folytatják szolgálatukat. Segítenek a szabad idős programokban, az gondozásban/ápolásban és a háztartási teendőkben.

A fogadó helyeken az alábbi szolgáltatásokat kapják:

· szállás

· élelmezés (2021-ben havi 258 EUR pénzbeni támogatás vagy természetbeni ellátás, vagy részben pénzbeni/részben természetbeni) volt, az idei szám még nem ismert

· zsebpénz 110 EUR/hónap szabadon felhasználható

· betegség/baleset/felelősségbiztosítás

· szemináriumok a projekt időtartama alatt (kb. 25 nap)

· 24 nap szabadság (40 órás munkahét)

· mentorálás, kísérés

 

Koronavírus tájékoztató:

A járvány miatt a jelentkezőkkel elektronikusan tartjuk a kapcsolatot. Az interjúk egyelőre videochat formájában történnek. A külföldi fogadó helyek maximálisan betartják azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőzés elkerülésére Magyarországon is ismertek: maszk viselés, kontaktuscsökkentés, távolságtartás, fertőtlenítés, tesztelés. A fogadó intézmények zöme blokk rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók és a gondozottak csak meghatározott személyekkel találkozhatnak és az épület csak meghatározott részén mozoghatnak, tehát ha valaki megfertőződik, a betegség nem tud az egész intézményben elterjedni. Az önkéntesek szállása is biztonságos.

Németországban és Franciaországban a koronavírus járvány miatt a beutazás feltételekhez kötött. A jelentkező vállalja, hogy az ezzel kapcsolatos előírásoknak eleget tesz. A feltételek a járványhelyzethez igazodnak, tehát változhatnak. Általában tesztelési és/vagy oltási kötelezettséghez kötik a beutazást. Az önkéntességre kiválasztottaknak segítünk, hogy megfeleljenek ezeknek a feltételeknek.
« vissza