(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > Németországba és Franciaországba keresünk önkéntes fiatalokat

Németországba és Franciaországba keresünk önkéntes fiatalokat


Vállalkozó kedvű fiatalok jelentkezését várjuk, akik 2020. szeptember 1. - 2021. augusztus 31. között szívesen teljesítenének szolgálatot mozgásukban akadályozottak vagy szellemi sérültek gondozását vállaló intézményekben. Ezek Németországban Drezda környékén és Baden-Würtenberg tartományban, Franciaországban elsősorban Elzászban, de távolabbi vidékeken is megtalálhatók. A német intézményeket többnyire a katolikus és református egyház tartja fenn, Franciaországban elsősorban a Bárka közösségben

Az önkéntesek szolgálatukat a német és francia állami önkéntességi törvény alapján biztosított keretek között végzik. E szerint a fogadó intézmények teljes ellátást biztosítanak (zsebpénz, étkezés, szállás, egészségbiztosítás stb.). Az önkéntes szolgálat felkészítő tréninggel kezdődik már augusztusban, ez intenzív nyelvoktatá... bővebben »

Önkéntesünk a kijárási korlátozás alatt


Alba Spanyolországból az Európai Szolidaritási Testület támogatásával érkezett hozzánk, Keszthelyen segít a fogyatékkal élők napközijében. A koronavírus kezdetekor nem utazott haza, itt maradt és segített nekünk.


 

 

... bővebben »