(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > Megérkeztek új önkénteseink

EVS önkéntes lehetőség Drezdában - azonnali kezdéssel


Azonnal elkezdheted az első projektet, amely december 31-ig tart. Jelentkezhetsz egy 2018. január 1-től december 31-ig tartó projektre is egy ifjúsági önkéntességgel, képzésekkel foglalkozó civil szervezethez Drezdába.

Szívesen önkénteskednél Németországban? Nyitott vagy új élményekre, tapasztalatokra? Beszélsz németül és/vagy angolul? Örömmel töltenél akár egy évet a szépséges Drezdában? Ha a válaszod IGEN az előző kérdésekre, elmúltál 18, de még nem múltál el 30, nem vettél még részt EVS projekten, akkor ne habozz jelentkezni!:)
 

A projekt részletei
... bővebben »

Pedagógiai találkozó Drezdában


Április 24-27. között találkoztak Drezdában az ICE Initiative Christen für Europa önkéntes küldő-fogadó szervezettel együttműködő civilek, köztük a Máltai Szeretetszolgálat képviselője


Minden esztendőben tavasszal Drezdában ülnek össze azok a civil önkéntesküldéssel foglalkozó szervezetek, amelyek együttműködnek az ICE egyesülettel. A hálózat tagjai elsősorban Németországba és Franciaországba küldenek és onnan fogadnak önkénteseket. A megbeszélések eredményeképpen 12 magyar fiatal utazhat szeptemberben egy éves önként... bővebben »

Felhívás fiataloknak külföldi önkéntes szolgálatra (Meghosszabbítva május 31-ig!)


Vállalkozó kedvű, 18–30 év közötti fiatalokat keresünk egyéves külföldi önkéntes szolgálatra.


Az „Egy év az életemből neked” elnevezésű programban a kiválasztottak Németországban, Franciaországban és Spanyolországban teljesíthetnek majd egyéves önkéntes szolgálatot, többségében fogyatékkal élők otthonaiban.


Időpontok:

Németország: 2017. szeptember 1. – 2018. augusztus 31., az önk&... bővebben »

Megérkeztek új önkénteseink


2016. szeptemberben ismét egy csapat fiatal kezdte meg Európai Önkéntes Szolgálatát Magyarországon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben. Spanyolországból, Lengyelországból és Németországból érkeztek, hogy az elkövetkező tizenegy hónapban különböző szociális területeken szerezzenek tapasztalatot.


 Az első héten intenzív tréningen vettek részt az MMSz budapesti főépületében. A bevezető képzés, az úgynevezett on-arrival szeminárium célja az volt, hogy megismertesse a külföldi fiatalokkal Magyarország kultúráját, társadalmi berendezkedését, hagyományait és szokásait. Mindamellett átfogó képet kaptak a Máltai Szer... bővebben »

Válaszd ki magadnak Te, hogy hova szeretnél menni!


Az internetes adatbázis alapján, most Te döntheted el, hogy hol szeretnél egy éves önkéntes szociális szolgálatot végezni.


A European Youth Portal-on 2015-ben indult, és 2016 január végén megújult önkéntes lehetőségek adatbázisa (database of volunteering opportunities) rendkívüli módon megkönnyíti most a Neked legmegfelelőbb önkéntes hely felkutatását. Egyszerűen csak kattins a lent található k&eacut... bővebben »