(magyar)EnglishDeutsch
Akadálymentes oldal 1%
Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Intranet
Hírek > Változások az EVS programban

Felhívás szociális szolgálatra Németországban


Mozgásukban akadályozottak és szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben végzendő önkéntes szociális segítő munkára keresünk önkéntes fiatalokat 2018. február 12. - 2019. február 28-ig terjedő időszakra.

Az intézmények részben Drezda környékén, részben Baden-Würtenberg tartományban találhatók. Az önkéntesek szakképzett gondozók mellett segítik az intézmények lakóinak mindennapi életét, közreműködnek az étkezéseknél, tisztálkodásnál, kirándulásoknál és egyéb programoknál.

 

Az intézmények lakóit több ország... bővebben »

EVS képzés Bécsben


Az Erasmus+ program osztrák nemzeti irodája német nyelven tartott képzést az Európai Önkéntes Szolgálat keretében dolgozó projektmenedzsereknek és mentoroknak Bécsben november 6-9. között.


 A tréning során az Európai Szolidaritási Testület működésével kapcsolatban sok új információhoz jutottunk. 2018-ban már új keretek között vállalhatnak EVS önkéntességet az európai fiatalok. Ezekről részletesen a későbbiekben itt is tájékozódnatnak az érdeklődők.

... bővebben »

Változások az EVS programban


Az Európai Bizottság létrehozta az Európai Szolidaritási Testületet, amely idővel felváltja a jelenlegi, Ersasmus+ program keretében működő EVS (European Voluntary Service) programot. A Máltai Szeretetszolgálat továbbra is elősegíti fiatal önkéntesek külföldi szolgálatát az új keretrendszerben.


Az érdeklődők előzetesen ezen a honlapon tájékozódhatnak a lehetőségek felől. A fiatalok számára már megnyílt a regisztráció lehetősége az adatbázisban, a fogadó szervezetek bekapcsolódása hamarosan elkezdődik. A tervek szerint az EVS-ben akkreditált szervezetek automatikusan bekerülnek az új rendszerbe.

 ... bővebben »

EVS önkéntes lehetőség Drezdában - azonnali kezdéssel


Azonnal elkezdheted az első projektet, amely december 31-ig tart. Jelentkezhetsz egy 2018. január 1-től december 31-ig tartó projektre is egy ifjúsági önkéntességgel, képzésekkel foglalkozó civil szervezethez Drezdába.


Szívesen önkénteskednél Németországban? Nyitott vagy új élményekre, tapasztalatokra? Beszélsz németül és/vagy angolul? Örömmel töltenél akár egy évet a szépséges Drezdában? Ha a válaszod IGEN az előző kérdésekre, elmúltál 18, de még nem múltál el 30, nem vettél még részt EVS projekten, akkor n... bővebben »

Pedagógiai találkozó Drezdában


Április 24-27. között találkoztak Drezdában az ICE Initiative Christen für Europa önkéntes küldő-fogadó szervezettel együttműködő civilek, köztük a Máltai Szeretetszolgálat képviselője


Minden esztendőben tavasszal Drezdában ülnek össze azok a civil önkéntesküldéssel foglalkozó szervezetek, amelyek együttműködnek az ICE egyesülettel. A hálózat tagjai elsősorban Németországba és Franciaországba küldenek és onnan fogadnak önkénteseket. A megbeszélések eredményeképpen 12 magyar fiatal utazhat szeptemberben egy éves önként... bővebben »

Válaszd ki magadnak Te, hogy hova szeretnél menni!


Az internetes adatbázis alapján, most Te döntheted el, hogy hol szeretnél egy éves önkéntes szociális szolgálatot végezni.


A European Youth Portal-on 2015-ben indult, és 2016 január végén megújult önkéntes lehetőségek adatbázisa (database of volunteering opportunities) rendkívüli módon megkönnyíti most a Neked legmegfelelőbb önkéntes hely felkutatását. Egyszerűen csak kattins a lent található k&eacut... bővebben »